W ramach Tygodnia Profilaktyki uczniowie i nauczyciele z ZS CKP w Grubnie poprowadzili zajęcia kulinarne i florystyczne z uczniami Lisewskiego Gimnazjum oraz Szkoły Podstawowej.
Najmłodsi i trochę starsi wychowankowie podstawówki, pod okiem uczniów klasy III kucharz, przyrządzali pyszne, odżywcze koktajle i napoje owocowe.
Natomiast uczniowie gimnazjum, z pomocą uczennic IV klasy technikum architektury krajobrazu, zapoznali się z zasadami kompozycji bukieciarsko-florystycznych i wykonywali drzewka bonsai.
Uczniowie naszej szkoły wykazali się swoimi umiejętnościami w sporządzaniu napojów oraz zdolnością do przekazania tych umiejętności młodszym kolegom i koleżankom z Lisewa. Zrobili to w sposób godny pochwały, odpowiedzialnie i profesjonalnie. Nad przebiegiem warsztatów czuwały nauczycielki naszej szkoły z bloku żywieniowego oraz architektury krajobrazu..