Przejdź do treści

Zapraszam na IV edycję konkursu gastronomicznego „Alchemia i Amory w Kuchni” 12.02.2016r.

    SONY DSCSONY DSC

     

    Tak, to już naprawdę IV edycja konkursu, ale to nie wszystko.

    Przedstawiam harmonogram pierwszego dnia walentynek chełmińskich Grubno 2016 r.

    IV Konkurs dla Szkół Gastronomicznych „Alchemia i Amory w Kuchni”

     

     

     

    Otwarte warsztaty kulinarne i pokazy szefów kuchni- 12.02.2016 r.

    9:00- przywitanie przybyłych gości

    9:30- odprawa uczestników konkursu gastronomicznego

    10:00- rozpoczęcie rywalizacji drużyn zgłoszonych w konkursie

    Pokazy i prezentacje – sala konferencyjna internatu.

    10:00- Michał Żulewski, szef kuchni „Restauracji Bułka” w Toruniu oraz prowadzący Akademię Kulinarną Studio A w Toruniu.

    Warsztaty – „ Tradycje kulinarne”.

    10:15 – pokaz kulinarny uczniów kierunków żywieniowych z Zespołu Szkół CKP w Grubnie

    10:45 – Michał Lorbiecki, szef kuchni restauracji „Chlebem i Solą” w Chełmnie

    Warsztaty – „Kuchnia polska w nowoczesnej odsłonie”.

    10:30 – konkurs „Aranżacja stołów walentynkowych”

    Prezentacja zastawy i dekoracji stołów zaprezentowana przez uczniów Technikum
    Hotelarskiego ZS CKP w Grubnie

    11:30 – Aleksandra Kleśta–Nawrocka

    „Kultura żywienia Slow Food”

    11:45 – Tomasz Welter – Ambasador Bonduelle Food Service, szef
    kuchni Vistula Hotel *** w Świeciu

    „Nowe trendy w sztuce kulinarnej – aranżacja z kwiatów jadalnych”.

    12:30 – pokaz barmański uczniów Technikum Hotelarstwa z Grubna. Około 13:00 ambasador marki „Bonduelle” Tomasz Welter przestawi nowoczesne zastosowanie warzyw w gastronomii.

    Około godz.14:00 ogłoszenie wyników konkursowych oraz wręczenie nagród i upominków. W międzyczasie pokaz pracy pieca konwekcyjno– parowego firmy Unox oraz prezentacja produktów ekologicznych, kawy kolumbijskiej i soków naturalnie tłoczonych.

    Zapraszamy wszystkich

     

    Dostępność