Zapraszam na IV edycję konkursu gastronomicznego „Alchemia i Amory w Kuchni” 12.02.2016r.


SONY DSCSONY DSC

 

Tak, to już naprawdę IV edycja konkursu, ale to nie wszystko.

Przedstawiam harmonogram pierwszego dnia walentynek chełmińskich Grubno 2016 r.

IV Konkurs dla Szkół Gastronomicznych „Alchemia i Amory w Kuchni”

 

 

 

Otwarte warsztaty kulinarne i pokazy szefów kuchni- 12.02.2016 r.

9:00- przywitanie przybyłych gości

9:30- odprawa uczestników konkursu gastronomicznego

10:00- rozpoczęcie rywalizacji drużyn zgłoszonych w konkursie

Pokazy i prezentacje – sala konferencyjna internatu.

10:00- Michał Żulewski, szef kuchni „Restauracji Bułka” w Toruniu oraz prowadzący Akademię Kulinarną Studio A w Toruniu.

Warsztaty – „ Tradycje kulinarne”.

10:15 – pokaz kulinarny uczniów kierunków żywieniowych z Zespołu Szkół CKP w Grubnie

10:45 – Michał Lorbiecki, szef kuchni restauracji „Chlebem i Solą” w Chełmnie

Warsztaty – „Kuchnia polska w nowoczesnej odsłonie”.

10:30 – konkurs „Aranżacja stołów walentynkowych”

Prezentacja zastawy i dekoracji stołów zaprezentowana przez uczniów Technikum
Hotelarskiego ZS CKP w Grubnie

11:30 – Aleksandra Kleśta–Nawrocka

„Kultura żywienia Slow Food”

11:45 – Tomasz Welter – Ambasador Bonduelle Food Service, szef
kuchni Vistula Hotel *** w Świeciu

„Nowe trendy w sztuce kulinarnej – aranżacja z kwiatów jadalnych”.

12:30 – pokaz barmański uczniów Technikum Hotelarstwa z Grubna. Około 13:00 ambasador marki „Bonduelle” Tomasz Welter przestawi nowoczesne zastosowanie warzyw w gastronomii.

Około godz.14:00 ogłoszenie wyników konkursowych oraz wręczenie nagród i upominków. W międzyczasie pokaz pracy pieca konwekcyjno– parowego firmy Unox oraz prezentacja produktów ekologicznych, kawy kolumbijskiej i soków naturalnie tłoczonych.

Zapraszamy wszystkich