Potrawy regionalne, koktajle barmańskie i miłosne mule.


SONY DSC„Alchemia i Amory w Kuchni” to nie tylko konkurs kulinarny ale i możliwość zaprezentowania się pracodawców współpracujących ze szkołą w Grubnie i ich możliwościami kulinarnymi. Bardzo serdecznie chciałbym podziękować szefowi kuchni Hotelu Vistula *** Panu Tomaszowi Werterowi oraz naszym absolwentom Mateuszowi Bajera i Oskarowi Nowickiemu za wspaniałe pokazy kulinarne.

Nasi uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych przygotowali i częstowali „miłosną pannakottą”, technikum hotelarstwa przygotowało i poddało degustacji koktajl „rajski owoc”, koło gospodyń wiejskich z Jeżewa zdradziło sposób przygotowania „ruchanków z fiutem” opowiadając o swym kociewskim regionie i częstując gości zgromadzonych w sali konferencyjnej internatu. Za całokształt zaangażowania w imprezę wszystkim serdecznie dziękuje. A. Wojciechowski

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC