Pierwsze szkolenie młodych adeptów sztuki kulinarnej. Kurs cukierniczy I stopnia z dipami


Tylko w naszej szkole 2.10.2017 r. najlepsi kucharze i szefowie gastronomii szkolili naszych młodych adeptów sztuki kulinarnej. W pierwszym spotkaniu uczył pan Piotr Makowski, szkoleniowiec kulinarny i nasz nauczyciel przedmiotów żywieniowych oraz sam Michał Kleibergo szef Akademii Kulinarnej Szokolate Akademii z Łodzi. Uczniowie wykonali między innymi: mus z sera gorgonzole z espumy, pikantną czekoladę z espumy, mus z mango z espumy, mus z suszonych pomidorów, mus z ciemnej czekolady  i jasnej, szarlotkę z bananów, krem czekoladowy z mascarpone, pianę z avocado, karmelizowane jabłka, cara nugatin, tiramisu oraz profiterola z brownie. Było wspaniale, ciekawie i co najważniejsze, bardzo słodko. Brawa dla uczniów i ich mentorów. A.W

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC