Konkurs o Puchar „Złotej Kurki” odbył się 07.10.2014r. w Hotelu Vistula w Świeciu. Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły: 1. Dominika Lewandowska i Paulina Lewandowska 2. Paulina Rakowska i Magdalena Sankiewicz. Obie drużyny przygotowywane były przez panią Agnieszkę Podlaszewską. Pierwszy zespół przygotował potrawę – elementy kulinarne z drobiu na parze faszerowane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym, drugi zespół- kotlety pożarskie z farszem kurkowym panierowane w pestkach dyni. Dwa zespoły z Grubna otrzymały wyróżnienia od znakomitego jury w składzie: Krzysztof Szulborski prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich, Grzegorz Parczewski prezes Stowarzyszenia Kujaw i Pomorza, Mariusz Gachewich Carving Tim Poland, Zofia Zienkiewicz ogrodnictwo Lawenda.
W konkursie udział wzięło 10 zespołów, a poziom był bardzo wysoki. Na uwagę zasługuje ogromne zaangażowanie zespołów. Nie zabrakło emocji i mocnych wrażeń. Podczas konkursu kulinarnego w sali odbyły się pokazy kuchni molekularnej, Top Chef Polska,carving Tim Poland.