Jak co roku w naszej szkole odbył się konkurs kulinarny Dary jesieni w roli głównej. Skierowany był do uczniów klas o profilu żywieniowym. Zdolności kulinarne zaprezentowało 5 dwuosobowych zespołów. Głównym zadaniem uczestników tych zmagań kulinarnych było przygotowanie dania zasadniczego oraz deseru. Dominującymi „darami jesieni” wybranymi przez naszych uczniów były: dynia, orzechy i jabłka. Uczniowie wykazali się dużym potencjałem gastronomicznym, kreatywnością i ogromnym zaangażowaniem w przygotowywaniu potraw. Pierwsze miejsce zajęły uczennice klasy 3 technikum żywienia i usług gastronomicznych Magdalena Wyżykowska i Agnieszka Wróblewska, które przygotowały jesienne curry z dynią i kurczakiem oraz pudding ryżowy ze śliwkami pod migdałową kruszonką. 2 miejsce zajęły Angelika Cichecka oraz Zuzanna Drosdowska z klasy II branżowej o profilu kucharz małej gastronomii. Natomiast na 3 miejscu uplasowały się Alicja Głowacka i Martyna Pudlewska z klasy 2 technikum żywienia i usług gastronomicznych . Zwycięzcom serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów w zmaganiach kulinarnych.