Alchemia i Amory w Kuchni ZS CKP w Grubnie 2016 r.


DSC_0336Jak co roku Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie inaugurował obchody Dnia Św. Walentego. W dniu 12.02.2016 r. odbył się konkurs kulinarny dla szkól gastronomicznych z całego regionu „Alchemia i Amory w Kuchni”. Oprócz konkursu można było uczestniczyć w pokazach i warsztatach kulinarnych prowadzonych przez zaprzyjaźnionych szefów kuchni. Przewodniczącym jury był p. Tomasz Welter, szef kuchni hotelu w Rulewie, a członkami komisji p. Mateusz Bajera i Albert Bojarowski, Vistula Hotel w Świeciu, Michał Lorbiecki, szef kuchni i właściciel Bistro Bułka w Chełmnie, Michał Żulewski, szef kuchni Bistro Bułka w Toruniu i kucharz w Akademii Kulinarnej Studio „A” w Toruniu.

Gościliśmy też przedstawicieli różnych firm branżowych: UNOX – producenta pieca konwekcyjno-parowego pana Mariusz Wasielewskiego, firmy produkującej robot Coupe -pana Radosława Marczyńskiego oraz przedstawiciela dystrybucji kawy firmy Dictator pana Arkadiusza Pusza i Wojciecha Sienkiewicza.  W sali architektury krajobrazu odbył się konkurs- „Aranżacja stołów Walentynkowych”, w którym uczestniczyli przyszli „hotelarze”.

DSC_0134 DSC_0143 DSC_0148 DSC_0152 DSC_0166 DSC_0183 DSC_0190 DSC_0212 DSC_0225 DSC_0290 DSC_0332 DSC_0336 DSC_0351 DSC_0392 DSC_0407 DSC_0411 DSC_0458 DSC_0466 DSC_0515 DSC_0533 DSC_0595 DSC_0634