Barmańskie mieszanki owoców świata


SONY DSCOd trzech tygodni odbywa się kurs barmański z przygotowania bardzo oryginalnych drinków bezalkoholowych. Po raz pierwszy na zajęcia były użyte owoce pitahai, papaja, granat , figa indyjska itd. Owocowe mieszanki mają bardzo dobre właściwości odżywcze i stosowane są w różnego rodzaj komponentach dietetycznych. Podajemy przepis na koktajl z granatu.Choć lubię szpinak, to jednak bałem się jego w koktajlu. Uwierzcie, nic nie czuć a kolor intensywnej zieleni jest wspaniały.Więc podaje przepis:Tym razem same owoce i jogurt naturalny,banan + kiwi + garść szpinaku + pół kubeczka jogurtu naturalnego można dosłodzić do smaku – ja słodzę syropem z agawy lub cukrem trzcinowym. wszystko zmiksować blenderem.

Podawać w long drinkach lub kieliszkach koktajlowych.Wierzch przybrany ziarenkami granatu. Zapraszamy do naszych przepisów i modyfikacji w następnym tygodniu przepis na koktajl z mango.

SONY DSC

SONY DSCSONY DSC