Pierwszego Dnia Wiosny w grubnieńskiej szkole odbył się konkurs gastronomiczny. „ Bohaterem” zmagań kulinarnych był ziemniak. Uczniowie kierunków gastronomicznych zaprezentowali potrawy z ziemniaka w dwóch odsłonach: na słodko i na słono. Nasi wspaniali uczniowie zaproponowali: zapiekankę z ziemniaków z sosem serowym, tartę ziemniaczaną, suflet serowy, Pana ziemniaka na bogato, duszone ziemniaki z pulpecikami z mięsa, a także słodkie placki z ziemniaków, ciasteczka, pączki. Do konkursu przystąpiło pięć zespołów trzyosobowych. Ocenie jurorów podlegały: stopień trudności wybranej receptury, poprawność technologiczna, estetyka podania, umiejętność doboru zastawy stołowej, a także walory smakowe ziemniaczanych pyszności. W konkursie zwyciężył zespół z klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych w składzie: Lidia Strzyżewska, Marlena Makulec, Zofia Lisewska, drugie miejsce zajął zespół z klasy III TŻ i GD , trzecie miejsce uczennice klasy II TAŻ. Konkurencja była zacięta, zaangażowanie ogromne, a zapachy i aromaty pobudzały apetyty jurorów. Komisja w składzie: Agnieszka Podlaszewska, Grażyna Dombek, Edyta Chrapińska, Aleksandra Hanisz miała ogromny dylemat w wyborze zwycięzców w związku z wysokim poziomem przygotowanych potraw. Sukcesy naszych uczniów wprowadziły nas w prawdziwie wiosenny nastrój…