Nauczyciele przedmiotów żywieniowych A. Hanisz, G. Dombek, E. Chrapińska oraz A. Podlaszewska zapraszają do udziału w konkursie: „JABŁKO W ROLI GŁÓWNEJ”
Regulamin konkursu
1. Konkurs odbędzie się w godzinach 8:00-11:00 ( 3 godziny zegarowe ) w środę 09.12. 2012 . Wyniki konkursu zostaną ogłoszone w tym samym dniu około godziny 14:00.
2. W konkursie będą brały udział dwuosobowe ekipy reprezentujące daną klasę.
3. Klasy wytypowane do konkursu : II KMG, II TŻ, III TŻ, IV TŻ, IV TK.
4. Na konkurs uczniowie przynoszą własne stroje robocze, surowce i półprodukty oraz własne receptury.
5. Uczniowie na początku konkursu przedstawiają, jakie potrawy będą wykonywać i udostępniają receptury jurorom.
6. Surowce i półprodukty dla 2- osobowej ekipy kupują uczniowie z danej klasy.
7. Uczestnicy konkursu za swój osobisty wkład i reprezentowanie klasy otrzymają ocenę za aktywność z wiodącego przedmiotu zawodowego.
8. Wytypowane będą 3 pierwsze miejsca i 2 nagrody pocieszenia.
9. Nagrodami będą dyplomy i słodycze
10. Oceniane będą :
a ) szarlotka ( jabłecznik ) – receptura dowolna
b ) druga potrawa do wyboru z udziałem jabłek
11. Chętni do udziału w konkursie zgłaszają swoje uczestnictwo od 7.12.2012 do nauczycieli przedmiotów żywieniowych ( A. Hanisz, G. Dombek, E. Chrapińska, A. Podlaszewska )
12. W skład jury wejdą : osoba reprezentująca dyrekcję szkoły oraz w/w nauczycielki przedmiotów żywieniowych.
Z A S A D Y P U N K T A C J I
- Przestrzeganie zasad bhp i p.poż – 4 pkt
- Wybór receptury ( stopień trudności ) – 12 pkt
- Technologiczna poprawność wykonania potraw – 20 pkt
- Ocena organoleptyczna potraw – 24 pkt
Razem max 60 pkt
Nie czekaj, daj szansę swojemu talentowi !!
Z A P R A S Z A M Y