Martyna Myszka została studentką Akademii Mistrzów Smaku by Belvedere. Jest jednym z 24 studentów z całej Polski!
Inauguracja roku akademickiego odbyła się w restauracji Belvedere w Łazienkach Królewskich w Warszawie. Do preeliminacji wystartowało 70 kandydatów z 29 szkół. Następnie 40 z nich zmierzyło się 8 września z egzaminem pisemnym i ustnym przed wyjątkową komisją ekspertów: Elżbieta Nitsze (Belvedere Gouremt Group), Michał Karadżow (Chef Culinar), Paweł Kałuski (Bocuse d’Or Polska, Sofitel Warsaw Victoria), ekspert branży gastronomicznej Paweł Gruba, Tomasz Łagowski (Restauracja Belvedere), Dawid Makurat (Belvedere Gourmet Group). Szef kuchni Restauracji Belvedere Tomasz Łagowski przeprowadził pierwsze szkolenie w tym roku akademickim. Temat przewodni to ryby i owoce morza. Przed Martyną jeszcze 14 szkoleń z wybitnymi szefami i cukiernikami. Jesteśmy dumni i życzymy sukcesów.