„Alchemia i Amory w Kuchni” 2020


DSC_0159Podczas corocznej imprezy walentynkowej Alchemia i Amory odbyły się dwa konkursy: międzyszkolny kulinarny oraz szkolny na aranżację stołu. Zmagania kulinarne młodzieży oceniało jury w składzie: Jerzy Marszałek – szef Kuchni Akademii Kulinarnej Farutex, Marcin Bożek, Tomasz Ptak ze Stowarzyszenia Kucharzy Bez Granic oraz Daniel Żurkowski – szef kuchni i właściciel Pasjonata Bistro – Włoska Restauracja, Pasjonata Tropicana – Manufaktura Lodów.

Pierwsze miejsce zajęli uczniowie Krystian Buczyński i Oliwia Woźniak z Zespołu Szkół Rolnicze Centrum Kształcenia Ustawicznego w Przemystce; na drugim stopniu podium uplasowały się Martyna Pudlewska i Patrycja Głowacka z Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Zawodowego w Grubnie; zaś trzecie miejsce należało do Macieja Jarzębskiego i Beaty Karwasz z Zespołu Szkół Ponadpodstawowych w Świeciu. Natomiast w szkolnym konkursie na aranżację stołu walentynkowego laureatami zostali Dawid Zaremba i Angelika Szymańska, drugie miejsce zajęły uczennice Natalia Gerke i Emilia Bednarek, zaś trzecie Marika Michalak i Patrycja Michalska. Wszystkim zwycięzcom serdecznie gratulujemy.