Zamawiający – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie, zaprasza do złożenia oferty dla zamówienia publicznego o wartości do 30 000 euro, zgodnie z art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U z 2013 r., poz. 907 z późn. zm.).
Nazwa zadania: szkolenie pt: „kuchnia śródziemnomorska” w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim”
- ZAGADNIENIA UJĘTE PODCZAS SZKOLENIA:
– charakterystyka kuchni śródziemnomorskiej,
– zastosowanie warzyw i owoców,
– zastosowanie makaronów oraz produktów mącznych,
– zastosowanie mięs w kuchni śródziemnomorskiej,
– zastosowanie nabiału,
– techniki krojenia warzyw,
– metody obróbki, wysmażania i pieczenia ryb oraz mięs,
– kuchnia śródziemnomorska w praktyce.
Uczniowie po zajęciach praktycznych powinni umieć:
– przyrządzić potrawy tj: ratatouille, tzatzyki, zupę rybną, manti z farszem z wołowiny, krem kataloński, kurczak z ziołami po marokańsku itp.
- Grupa szkoleniowa liczy max. 20 osób w wieku szkolnym (16-20 lat)
- Szkolenie podzielone będzie na dwie części, które łącznie obejmować będą 12 godzin:
- część pierwsza: 6 godzin w siedzibie Zamawiającego
- część druga: 6 godzin w siedzibie Wykonawcy (w kuchni szkoleniowej wyposażnowej w profesionalny sprzęt)
- Firma prowadząca szkolenie (Wykonawca) zapewnia wszystkie niezbędne produkty i surowce oraz sprzęt niezbędny do realizacji kursu. Każdy uczestnik szkolenia będzie miał do dyspozycji swój zestaw produktów i surowców oraz sprzętu.
- Cena szkolenia powinna obejmować: wynagrodzenie szkolącego, surowce i produkty, wynajem sali, przerwy kawowe, materiały szkoleniowe.
Miejsce oraz termin złożenia ofert:
Ofertę należy złożyć do dnia 01.12.2017r. godz. 9.00 w siedzibie Zamawiającego –Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie, 86-212 Stolno, pokój nr 2 (sekretariat)