Przejdź do treści

Alchemia i Amory w Kuchni : pokazy kulinarne i miniregionalny rynek produktów

    SONY DSC

    Dzień konkursu to święto gastronomii i hotelarstwa w naszej szkole. Dzięki sponsorom, zaprzyjaźnionym instytucjom i przedsiębiorcom mogliśmy zorganizować pokazy kulinarne, prezentacje gastronomiczne, degustację i produkty regionalne. Sala konferencyjna zamieniła się  w miejsce pokazów: sporządzanie sushi – Giżycko, pokaz pracy pieców konwekcyjno- parowych firmy UNOX, pokaz blenderów kielichowych firmy Hamilton Beach, prezentacja nowoczesnej porcelany gastronomicznej Fine Dine, pokazy kulinarne Restauracji Hotelu Vistula w Świeciu i prelekcja Jarosława Pochłopnia związana z kawą i  herbatą sprowadzaną z oryginalnych plantacji.

    Natomiast hol internatu zamienił się w „targ degustacji” nie tylko potraw regionalnych, wśród których były: przepyszna zupa hiszpańska ze ślimakami, ciasteczka cabernet ze ślimakami, ślimaki w skorupce z masłem czosnkowym i ślimaki w zalewie. To wszystko dzięki firmie z Kobylanki SNAILS – POL. Na  kolejnym stoisku znalazły się przepyszne sery produkcji państwa Adamczyków, a w szczególności moje ulubione- ser z kozieradką i ser Pielgrzym.Były też przetwory regionalne: dżemy, musztardy, chrzany i inne kombinacje regionalne. A.W.

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    SONY DSC

    Dostępność