Przejdź do treści

Co się dzieje podczas pozalekcyjnych zajęć gastronomicznych

    got 5Uczniowie klasy 1 TŻ uczestniczą  od września  w dodatkowych zajęciach z „ABC gotowania” w ramach projektu „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim” realizowanego w latach 2017/2018 dla młodzieży w szkołach prowadzących kształcenie zawodowe na terenie powiatu chełmińskiego

    Co tydzień, w czwartek uczniowie klasy 1 technikum żywienia i usług gastronomicznych przygotowują przepyszne potrawy pod okiem nauczycieli przedmiotów gastronomicznych.

    Na ostatnich  zajęciach, które odbyły się w  czwartek 26 października,  również sporządzili wyśmienite dania.

    Alicja i Martyna przygotowały chleb z oliwkami, pizzę z mozarellą i łososiem, pizzę z boczkiem i mozarellą, tartę z karmelem.

    Wiktoria i Dominika przygotowały tartę z kozim serem i szpinakiem oraz ciasto bananowe.

    Dawid sporządził tort pavlowa i kieszonki z ciasta francuskiego.

    Oto fotorelacja z  zajęć

    got10

    got9

    got8

    got7

    got6

    got4

    got2

    got 3

     

    Dostępność