szkolenie pt: „sous vide”


Zamawiający – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie, zaprasza do złożenia oferty dla zamówienia publicznego o wartości do 30 000 euro, zgodnie z art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U z 2013 r., poz. 907 z późn. zm.).

Nazwa zadania: szkolenie pt: „sous vide” w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim”

Opis przedmiotu zamówienia:

    • ZAGADNIENIA UJĘTE PODCZAS SZKOLENIA:

    * dobór woreczków do pakowania próżniowego

    * ustalanie odpowiedniej temperatury wody

    * próżniowe pakowanie składników

    * ustalanie odpowiedniego czasu gotowania

    * metoda sous vide w praktyce

    Podczas warsztatów uczestnicy  dowiedzą się jak przygotować  dania z wykorzystaniem metody sous vide. Wezmą udział w przygotowaniu potraw i w praktyce dobiorą woreczki próżniowe: zamykane zgrzewarką próżniową lub woreczki strunowe. Następnym krokiem będzie pakownie potraw, dobór przypraw i zamykanie woreczków. 

    Kolejny ważnym punktem w gotowaniu metodą sous vide jest ustalenie odpowiedniej temperatury wody i utrzymanie jej przez cały proces gotowania. Uczestnicy szkolenia dowiedzą się jakie są standardowe temperatury wody dla wybranych produktów oraz wezmą udział w ustalaniu odpowiedniego czasu gotowania, który wymaga  poznania kilku zasad,

    z którymi zapoznają się podczas zajęć.

    Po zakończeniu procesu gotowania,  dotyczy to głównie przygotowywanych mięs nastąpi końcowy etap polegający na doborze obróbki ugotowanych mięs : opalanie specjalną opalarką, obróbka na grillu lub  krótkie smażenie na patelni.

    Pod okiem wytrawnego szefa kuchni uczestnicy pokonają wszystkie etapy przygotowania potraw metodą sous vide.

  • Grupa szkoleniowa liczy 17 osób w wieku szkolnym (16-20 lat)
  • Szkolenie podzielone będzie na dwie części, które łącznie obejmować będą 12 godzin:
    • część pierwsza: 6 godzin w siedzibie Zamawiającego
    • część druga: 6 godzin w siedzibie Wykonawcy (w kuchni szkoleniowej wyposażnowej w profesionalny sprzęt)
  • Firma prowadząca szkolenie (Wykonawca) zapewnia wszystkie niezbędne produkty i surowce oraz sprzęt niezbędny do realizacji kursu. Każdy uczestnik szkolenia będzie miał do dyspozycji swój zestaw produktów i surowców oraz sprzętu.
  • Cena szkolenia powinna obejmować: wynagrodzenie szkolącego, surowce i produkty, wynajem sali, przerwy kawowe, materiały szkoleniowe.

Miejsce oraz termin złożenia ofert:

Ofertę należy złożyć do dnia 29.09.2017r. godz. 9.00 w siedzibie Zamawiającego –Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie, 86-212 Stolno, pokój nr 2 (sekretariat)

 

Do pobrania:

zapytanie ofertowe

formularz oferty