Zamawiający – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie, zaprasza do złożenia oferty dla zamówienia publicznego o wartości do 30 000 euro, zgodnie z art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U z 2013 r., poz. 907 z późn. zm.).
Nazwa zadania: szkolenie pt: „sous vide” w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim”
Opis przedmiotu zamówienia:
-
- ZAGADNIENIA UJĘTE PODCZAS SZKOLENIA:
* dobór woreczków do pakowania próżniowego
* ustalanie odpowiedniej temperatury wody
* próżniowe pakowanie składników
* ustalanie odpowiedniego czasu gotowania
* metoda sous vide w praktyce
Podczas warsztatów uczestnicy dowiedzą się jak przygotować dania z wykorzystaniem metody sous vide. Wezmą udział w przygotowaniu potraw i w praktyce dobiorą woreczki próżniowe: zamykane zgrzewarką próżniową lub woreczki strunowe. Następnym krokiem będzie pakownie potraw, dobór przypraw i zamykanie woreczków.
Kolejny ważnym punktem w gotowaniu metodą sous vide jest ustalenie odpowiedniej temperatury wody i utrzymanie jej przez cały proces gotowania. Uczestnicy szkolenia dowiedzą się jakie są standardowe temperatury wody dla wybranych produktów oraz wezmą udział w ustalaniu odpowiedniego czasu gotowania, który wymaga poznania kilku zasad,
z którymi zapoznają się podczas zajęć.
Po zakończeniu procesu gotowania, dotyczy to głównie przygotowywanych mięs nastąpi końcowy etap polegający na doborze obróbki ugotowanych mięs : opalanie specjalną opalarką, obróbka na grillu lub krótkie smażenie na patelni.
Pod okiem wytrawnego szefa kuchni uczestnicy pokonają wszystkie etapy przygotowania potraw metodą sous vide.
- Grupa szkoleniowa liczy 17 osób w wieku szkolnym (16-20 lat)
- Szkolenie podzielone będzie na dwie części, które łącznie obejmować będą 12 godzin:
- część pierwsza: 6 godzin w siedzibie Zamawiającego
- część druga: 6 godzin w siedzibie Wykonawcy (w kuchni szkoleniowej wyposażnowej w profesionalny sprzęt)
- Firma prowadząca szkolenie (Wykonawca) zapewnia wszystkie niezbędne produkty i surowce oraz sprzęt niezbędny do realizacji kursu. Każdy uczestnik szkolenia będzie miał do dyspozycji swój zestaw produktów i surowców oraz sprzętu.
- Cena szkolenia powinna obejmować: wynagrodzenie szkolącego, surowce i produkty, wynajem sali, przerwy kawowe, materiały szkoleniowe.
Miejsce oraz termin złożenia ofert:
Ofertę należy złożyć do dnia 29.09.2017r. godz. 9.00 w siedzibie Zamawiającego –Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie, 86-212 Stolno, pokój nr 2 (sekretariat)
Do pobrania: