Przejdź do treści

szkolenie pt: „sous vide”

    Zamawiający – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie, zaprasza do złożenia oferty dla zamówienia publicznego o wartości do 30 000 euro, zgodnie z art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U z 2013 r., poz. 907 z późn. zm.).

    Nazwa zadania: szkolenie pt: „sous vide” w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim”

    Opis przedmiotu zamówienia:

      • ZAGADNIENIA UJĘTE PODCZAS SZKOLENIA:

      * dobór woreczków do pakowania próżniowego

      * ustalanie odpowiedniej temperatury wody

      * próżniowe pakowanie składników

      * ustalanie odpowiedniego czasu gotowania

      * metoda sous vide w praktyce

      Podczas warsztatów uczestnicy  dowiedzą się jak przygotować  dania z wykorzystaniem metody sous vide. Wezmą udział w przygotowaniu potraw i w praktyce dobiorą woreczki próżniowe: zamykane zgrzewarką próżniową lub woreczki strunowe. Następnym krokiem będzie pakownie potraw, dobór przypraw i zamykanie woreczków. 

      Kolejny ważnym punktem w gotowaniu metodą sous vide jest ustalenie odpowiedniej temperatury wody i utrzymanie jej przez cały proces gotowania. Uczestnicy szkolenia dowiedzą się jakie są standardowe temperatury wody dla wybranych produktów oraz wezmą udział w ustalaniu odpowiedniego czasu gotowania, który wymaga  poznania kilku zasad,

      z którymi zapoznają się podczas zajęć.

      Po zakończeniu procesu gotowania,  dotyczy to głównie przygotowywanych mięs nastąpi końcowy etap polegający na doborze obróbki ugotowanych mięs : opalanie specjalną opalarką, obróbka na grillu lub  krótkie smażenie na patelni.

      Pod okiem wytrawnego szefa kuchni uczestnicy pokonają wszystkie etapy przygotowania potraw metodą sous vide.

    • Grupa szkoleniowa liczy 17 osób w wieku szkolnym (16-20 lat)
    • Szkolenie podzielone będzie na dwie części, które łącznie obejmować będą 12 godzin:
      • część pierwsza: 6 godzin w siedzibie Zamawiającego
      • część druga: 6 godzin w siedzibie Wykonawcy (w kuchni szkoleniowej wyposażnowej w profesionalny sprzęt)
    • Firma prowadząca szkolenie (Wykonawca) zapewnia wszystkie niezbędne produkty i surowce oraz sprzęt niezbędny do realizacji kursu. Każdy uczestnik szkolenia będzie miał do dyspozycji swój zestaw produktów i surowców oraz sprzętu.
    • Cena szkolenia powinna obejmować: wynagrodzenie szkolącego, surowce i produkty, wynajem sali, przerwy kawowe, materiały szkoleniowe.

    Miejsce oraz termin złożenia ofert:

    Ofertę należy złożyć do dnia 29.09.2017r. godz. 9.00 w siedzibie Zamawiającego –Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie, 86-212 Stolno, pokój nr 2 (sekretariat)

     

    Do pobrania:

    zapytanie ofertowe

    formularz oferty

     

    Dostępność