Tegoroczna edycja konkursu zgromadziła 12 drużyn z północnej Polski. W świeckim Vistula Hotelu, organizatora zarazem, odbył się II konkurs o „O Puchar Złotej Kurki”. W tym roku uczestnicy mieli do przygotowania rostbef wołowy z dodatkiem skrobiowym, jakim jest salsefia oraz musieli użyć w potrawach kwiaty jadalne. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie III klasy Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych – Artur Weroński i Lidka Strzyżewska. W ogólnej klasyfikacji zajęli V miejsce. Konkurs jest sprawdzeniem swoich możliwości i znajomości różnych technik obróbki gastronomicznej, jak tłumaczył jeden z jurorów, szef kuchni Vistula Hotel pan Tomasz Welter.
Konkurs zgromadził dużą ilość zaproszonych gości,w tym dziennikarzy, a także uczniów i nauczycieli ze szkół. Podczas imprezy odbyły się pokazy kulinarne i wystawy. W ucztach kulinarnych i w zwiedzaniu hotelu uczestniczyli uczniowie II klasy technikum hotelarskiego.