Tradycyjnie, jak co roku, w naszej szkole odbył się szkolny konkurs kulinarny adresowany do uczniów klas gastronomicznych/technikum i zasadniczych/. W tym roku hasłem przewodnim była dynia. Uczniowie zobowiązani byli do wykonania 2 potraw: jednej na słodko, a drugiej na słono. Poziom konkursu był bardzo wyrównany. Wszyscy uczniowie pracowali z wielkim zaangażowaniem i inwencją twórczą. Jury w składzie 4- osobowym przyznało 1 miejsce uczennicom klasy III zasadniczej kucharz: Dominice Lewandowskiej i Sandrze Sadłowskiej, II miejsce zajęły dziewczyny z klasy II zasadniczej kucharz: Sandra Ratajczak i Karolina Ostrowska, III miejsce przypadło w udziale uczennicom klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych: Marlenie Makulec i Zofii Lisewskiej, a miejsce IV reprezentantkom klasy III technikum żywienia i usług gastronomicznych Roksanie Witkowskiej i Monice Kulak. Uczestniczki konkursu zostały obdarowane cennymi nagrodami o tematyce kulinarnej i słodyczami. Całe to przedsięwzięcie przebiegało w atmosferze zdrowej rywalizacji. Organizatorki – p. Agnieszka Podlaszewska, p. Aleksandra Hanisz, p. Edyta Chrapińska i p. Grażyna Dombek – zgodnie potwierdziły, że tego typu konkursy pomagają uczniom poszerzać ich wiedzę i rozwijać zainteresowania. Z pewnością nie jest to ostatnie tego typu przedsięwzięcie organizowane w naszej szkole.