Przejdź do treści

szkolenie pt: „kuchnia śródziemnomorska”

    Zamawiający – Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie, zaprasza do złożenia oferty dla zamówienia publicznego o wartości do 30 000 euro, zgodnie z art. 4 pkt 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (t.j. Dz. U z 2013 r., poz. 907 z późn. zm.).

    Nazwa zadania: szkolenie pt: „kuchnia śródziemnomorska” w ramach projektu dofinansowanego z Funduszy Europejskich „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim”

    • ZAGADNIENIA UJĘTE PODCZAS SZKOLENIA:

     

    – charakterystyka kuchni śródziemnomorskiej,

    – zastosowanie warzyw i owoców,

    – zastosowanie makaronów oraz produktów mącznych,

    – zastosowanie mięs w kuchni śródziemnomorskiej,

    – zastosowanie nabiału,

    – techniki krojenia warzyw,

    – metody obróbki, wysmażania i pieczenia ryb oraz mięs,

    – kuchnia śródziemnomorska w praktyce.

    Uczniowie po zajęciach praktycznych powinni umieć:

    – przyrządzić potrawy tj: ratatouille, tzatzyki, zupę rybną, manti z farszem z wołowiny, krem kataloński, kurczak z ziołami po marokańsku itp.

    • Grupa szkoleniowa liczy max. 20 osób w wieku szkolnym (16-20 lat)
    • Szkolenie podzielone będzie na dwie części, które łącznie obejmować będą 12 godzin:
      • część pierwsza: 6 godzin w siedzibie Zamawiającego
      • część druga: 6 godzin w siedzibie Wykonawcy (w kuchni szkoleniowej wyposażnowej w profesionalny sprzęt)
    • Firma prowadząca szkolenie (Wykonawca) zapewnia wszystkie niezbędne produkty i surowce oraz sprzęt niezbędny do realizacji kursu. Każdy uczestnik szkolenia będzie miał do dyspozycji swój zestaw produktów i surowców oraz sprzętu.
    • Cena szkolenia powinna obejmować: wynagrodzenie szkolącego, surowce i produkty, wynajem sali, przerwy kawowe, materiały szkoleniowe.

    Miejsce oraz termin złożenia ofert:

    Ofertę należy złożyć do dnia 01.12.2017r. godz. 9.00 w siedzibie Zamawiającego –Zespół Szkół Centrum Kształcenia Praktycznego w Grubnie, 86-212 Stolno, pokój nr 2 (sekretariat)

    Dostępność