Techniki sporządzania zakąsek


 

Od lutego do kwietnia w pracowni technologiczno-towaroznawczej w internacie będą się odbywały zajęcia z „Technik sporządzania zakąsek” prowadzone przez Panią Edytę Chrapińską.

Tematyka kursu:
Sporządzanie zakąsek z :
– mięsa zwierząt rzeźnych
– drobiu
– ryb
– jaj
– sera
– warzyw

     Przez 36 godzin uczestnicy kursu będą uczyli się wykonywać zakąski technikami gotowania, smażenia, pieczenia, zapiekania i duszenia z wykorzystaniem różnorodnych potraw.
Na kurs zakwalifikowały się następujące osoby:
1. Ostrowska Aleksandra
2. Pyżewski Łukasz
3. Frank Kacper
4. Grożyński Mariusz
5. Cieślewicz Michał
6. Dryps Izabela
7. Kucharska Zofia
8. Rogulska Katarzyna
9. Urtnowska Aneta
10. Linnik Karolina
11. Szymańska Joanna
12. Wyrąbkiewicz Karolina
Dodatkowe informacje można uzyskać u Pani Edyty Chrapińskiej.

Zapraszamy