Co się dzieje podczas pozalekcyjnych zajęć gastronomicznych


got 5Uczniowie klasy 1 TŻ uczestniczą  od września  w dodatkowych zajęciach z „ABC gotowania” w ramach projektu „Nowoczesne kształcenie zawodowe w powiecie chełmińskim” realizowanego w latach 2017/2018 dla młodzieży w szkołach prowadzących kształcenie zawodowe na terenie powiatu chełmińskiego

Co tydzień, w czwartek uczniowie klasy 1 technikum żywienia i usług gastronomicznych przygotowują przepyszne potrawy pod okiem nauczycieli przedmiotów gastronomicznych.

Na ostatnich  zajęciach, które odbyły się w  czwartek 26 października,  również sporządzili wyśmienite dania.

Alicja i Martyna przygotowały chleb z oliwkami, pizzę z mozarellą i łososiem, pizzę z boczkiem i mozarellą, tartę z karmelem.

Wiktoria i Dominika przygotowały tartę z kozim serem i szpinakiem oraz ciasto bananowe.

Dawid sporządził tort pavlowa i kieszonki z ciasta francuskiego.

Oto fotorelacja z  zajęć

got10

got9

got8

got7

got6

got4

got2

got 3